Чим утеплювати будинок з газоблоку

Утеплити будинок з газоблоку, не займаючи занадто великий обсяг і при цьому надійно захищаючи стіни-цілком реально. Основні матеріали, які застосовують з метою захистити від холоду газобетонні стіни:

  • Піноплекс. За статистикою, найпоширеніший утеплювач. Не вимагає особливих навичок, невибагливий в ході подальшого використання. Плити з пеноплекса товщиною в межах п'яти сантиметрів займають не надто багато корисного обсягу, але при цьому досить надійно захищають від температурних перепадів.

  • Мінеральна вата. Використовується вже не перше десятиліття, обходиться порівняно недорого, хоча має і деякі мінуси. Зокрема, слабо захищена від проникнення вологи. Тому з внутрішньої і зовнішньої сторони потрібні додаткові шари, які перетворюють таку обробку в «сендвіч» і підвищують її надійність. З боку приміщень зазвичай використовують шар ізолюючої плівки-важливо підібрати її таким чином, щоб не звести нанівець високу паропроникність, якою спочатку володіє газобетон.

  • Пінополіуретан. Сучасний полімерний склад, який має пінну структуру і за рахунок цього добре поєднується з поверхнею з газоблоку. Хоча за теплозахисними показниками пінополіуретан перевершує більшість аналогів, наносити його не так легко. Для цього потрібен певний досвід роботи, також буде потрібно набір інструментів-розумніше звернутися до майстрів.

Для зовнішньої обробки можна задіяти матеріал, який буде естетично виглядати і при цьому не порушить ізолюючих властивостей. Тут часто зупиняють вибір на сайдингу. Він досить довговічний, і ніяких проблем з використанням утеплювача не виникає.

Крім сайдинга, застосовують вагонку, декоративний камінь, оздоблювальну цеглу та інші матеріали. Іноді вважають за краще затерти шви і потім нанести зверху фарбу з особливим складом. Інший варіант-застосувати штукатурний шар. В цьому випадку краще вибирати не звичайний склад, а такий, який спеціально призначається для газоблоку і враховує його особливості.

При підборі утеплювача для будинку варто враховувати клімат, розташування і особливості будівлі, марку газобетону. Нехтувати якісним ізолюючим матеріалом не варто. Адже завдяки йому будівля довше обходиться без капремонту, всередині нього стає комфортніше, а витрати на опалення знижуються. Крім того, сучасні матеріали, здатні забезпечити високий захист від холоду, рятують одночасно і від зовнішнього шуму, підвищуючи рівень зручності і затишку.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг