Яку покрівлю вибрати для будинку з газоблоку

Для будинків з газоблоку рекомендовано використовувати скатну дах, нависають краю якої захистять фасад від крапель. Що стосується матеріалу, то він повинен бути довговічним, герметичним, стійким до УФ-променів, температурних перепадів і іншого зовнішнього впливу. І при цьому-не створювати пожежної небезпеки.

Від занадто важких покрівельних матеріалів у випадку з газобетоном краще заздалегідь відмовитися, тому стандартна черепиця не підходить. Також не особливо популярні покриття на алюмінію і сланцю: на думку більшості покупців, витрати себе не виправдовують. Затребувані для покрівлі такі варіанти:

  • Єврошифер (в побуті — ондулін). Завдяки своїм складом матеріал краще захищений від вологи, температурних перепадів, тиску, ударів. Служить до півстоліття, витримує агресивні хімічні реакції, не шумить, не колеться. Для укладання використовують обрешітку і плівку з ізолюючими властивостями. Правда, назвати єврошифер дешевим складно. Деякі його різновиди в сильну спеку втрачають свою твердість - при підборі покрівлі важливо враховувати клімат, щоб дах в якийсь момент не почала м'ятися через незначного зовнішнього впливу.

  • Металеве покриття (черепиця, профільований лист). Матеріал важить небагато - в середньому п'ять кілограмів на квадратний метр, і також служить до півстоліття. Щоб його порізати, використовують Ножиці по металу. Мінус покрівлі в тому, що вона виходить деформується і галасливою. Колір покриття підбирають заздалегідь.

  • Азбестоцементний шифер (АБЦ). Обходиться найдешевше, витримує тиск завдяки хвилям в структурі. Служить такий матеріал тридцять, а іноді сорок років. Щоб порізати його, досить болгарки. Шифер не порушує вентиляцію, для його укладання досить руберойду і дерева для обрешітки. Правда, назвати міцним цей матеріал не вийде, до того ж його потрібно обробляти складом проти грибка.

Є й інші варіанти, які з'явилися на ринку порівняно недавно. Здебільшого це модифікації того, що вже застосовується не перше десятиліття. Наприклад, це черепиця з ламінуючим покриттям або шифер з полівінілхлориду. Так що свобода вибору постійно підвищується.

Втім, навіть коли мова йде про найдешевшому, стандартному шифері, краще переконатися в тому, що матеріал пропонованої марки сертифікований і збирає позитивні відгуки. Розумніше не намагатися економити на покрівлі понад міру. В іншому випадку вона не виправдає очікувань і прослужить не надто довго, постраждає від граду, обросте мохом або цвіллю.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг